CBR Hengelo (Ov) nog niet geopend, al wel beveiligers voor de deur!

De kosten die het CBR sinds 2021 heeft gemaakt om onderzoek naar misstanden bij het exameninstituut te frustreren zullen inmiddels zijn opgelopen tot twee miljoen euro. Niet alleen in Enschede, Doetinchem, Almelo en Deventer staat fulltime een beveiliger ‘op wacht’, maar inmiddels ook al op de nieuwe examenlocatie in Hengelo (OV) die pas in oktober in gebruik wordt genomen.

Terwijl de verbouwingswerkzaamheden nog in volle gang zijn op het Hengelose industrieterrein, nabij de Ikea, staat de CBR beveiliger al paraat. Het verbaasde de Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs niet. ‘Het CBR en het ministerie doen al twee jaar lang of hun neus bloed en zijn uitsluitend en alleen bezig om de misstanden in de doofpot te houden. Wij zijn daarom in Hengelo alvast gestart met het flyeren met onze ‘STOP’ flyer, zodat huurders van kantoorruimte op die locatie weten wat er speelt. Afgelopen maandag werden wij door een CBR beveiliger verzocht te stoppen met flyeren op het algemene parkeerterrein. Daaraan hebben wij gehoor gegeven. “De komende maanden of jaren flyeren wij voortaan in het publieke domein; bij de op- en afrit de openbare weg, het busstation. Wij zullen de burgemeester daarover informeren en hopen dat hij, anders dan de Enschedese burgemeester Roelof Bleker, zich niet laat misleiden door het CBR.” aldus de voorzitter van VCBA.

Volgens consumentenbelang zullen gebruikers van andere bedrijven in het kantoorpand, rijscholen en leerlingen geen hinder ondervinden van het flyeren. ‘Wij bieden bij het aan- en afrijden gewoon een of meerdere informatieve flyer(s) aan. Wie het raam van de auto niet omlaag wil doen rijd gewoon door. Dat is gewoon toegestaan. En jongeren die van en naar de bushalte lopen kunnen zelf de keuze maken of ze wel of niet met ons willen spreken of een van de flyers willen aannemen. Dat doen we inmiddels al op vijf CBR examenlocaties en rond de Tweede Kamer”.

Eerder meldde de consumentenverenging (hieronder) al dat de komende jaren de nieuwe examenlocatie het middelpunt zal vormen van publiekscampagnes.

“Met hulp van regionale media en beveiligers bij alle Oost-Nederlandse examencentra creĆ«ert het CBR het beeld dat er gestalkt wordt.” Daar is geen sprake van. Dat zou ook blijken als het ministerie, de politie of het Openbaar Ministerie ooit onderzoek zouden doen naar de valse aangifte die Alexander Pechtold op 16 december 2021 heeft ingediend tegen Needenaar Henrie Kamps. Maar daar heeft noch de politie, noch het OM zin in, omdat ze mogelijk al weten dat ze inderdaad stuitten op zaken die waardoor ze het CBR, Pechtold of examinatoren strafrechtelijk moeten vervolgen”

Al voor het ‘stalken’ zoals het CBR dat bij voortduring noemt in de regionale en landelijke media deed toenmalig rijschoolhouder Henrie Kamps op 13 december 2021, nota bene op zijn verjaardag, een poging tot aangifte vanwege ambtsmisdrijven door Pechtold en een examinator. Dat lukt niet, omdat de politie in zijn woonplaats Berkelland, op last ‘van hogerhand’, geen aangifte mocht opnemen tegen het CBR en Pechtold. Drie dagen later deed Alexander Pechtold, opvallend genoeg op zijn verjaardag, een zware aangifte tegen de Needse rijschoolhouder.

Pas dit jaar maakte de hoofdofficier van het arrondissement te Arnhem duidelijk dat de politie het onderzoek naar de beschuldigingen die Pechtold op bijna drie jaar geleden deed voortijdig heeft stopgezet.

‘Wanneer de politie wel onderzoek had gedaan naar de aangifte die Pechtold destijds deed, dan was gebleken dat hij op alle fronten een valse aangifte deed. Pechtold heeft die aangifte mogelijk impulsief gedaan en later ontdekt dat die wel eens tegen hem en het CBR zou kunnen keren als tijdens het politieonderzoek zou blijken dat Kamps terecht artikelen publiceerde over misstanden binnen het CBR’